Español

INFORMACIÓ GENERAL

6ª Travessia Heartbreak

Organitzada per Club Esportiu Finisher i l’Ajuntament de Benidorm.

2900 Metres

14 juliol 2024 a les 09:00h, Plaça del Torrejo, Platja de llevant, Benidorm

INSCRIPCIONS

30€ fins al 15 Maig / 35€ fins al 31 Maig . No s’admeten inscripcions el dia de la prova

ORGANITZAT PER

club deportivo finisher

La prova està organitzada pel Club Esportiu *Finisher, amb més de 13 anys de participació en proves de natació, aigües obertes, carreres populars, carreres de muntanya i triatló. A açò se li afegeix l’experiència d’onze anys organitzant la travessia a la platja de l’Albir així com diverses carreres populars en la població de la Nucia.

Un club format per un gran grup d’esportistes en diferents disciplines que s’ha convertit en un referent en el circuit de travessies de la província d’Alacant en els últims anys.

concejalia deportes ayuntamiento benidorm

L’Ajuntament de Benidorm i la regidoria d’Esports s’han bolcat de ple en l’organització de l’esdeveniment, possibilitant la realització de la prova.

La Prova

La Travessia Benidorm Platja Llevant consta d’un circuit circular de 2900 metres que discorre al llarg de la platja de llevant, partint de l’arena sota l’antic ajuntament de Benidorm. Aquesta prova permet la realització d’aquesta interessant travessia en un entorn turístic i tan conegut en el litoral alacantí, on podrem gaudir d’un fons litoral transparent i ple de vida.

mapa-5-travesia-benidorm

DISTÀNCIA: 2900 Metres

TEMPS MÀXIM: 2 Hores, Serà obligatori culminar la meitat del recorregut abans del temps de tall establit en 1 hora. Si no s’arriba en les marques establides es procedirà a desqualificar al nadador i serà tret de la prova.

4 CATEGORIES: La prova es divideix en 4 categories tant masculina com a femenina: Sènior, Máster A, Máster B i Máster C.

EIXIDA: L’eixida i arribada es realitzarà des de l’inici de la platja de Llevant, al costat de la plaça del Torrejó a Benidorm.

BOIA SEGURETAT: És obligatori que cada participant porti la corresponent boia de Seguretat.

Patrocinat per

heartbreak Benidorm

Col·laboradors

colaboradores-travesia-2024

PREUS

Fins 15 de MAIG
30.-€
 
Fins 31 de MAIG
35.-€
 

¡¡Inscripciones cerradas tras haber llegado al límite de inscripciones previstas!!

Recorda que el dia 31 de Maig es tanquen les inscripcions, no s’admeten inscripcions el dia de la prova i que el límit d’inscripcions serà de 400 nadadors.

INSCRIPCIONS ESGOTADES!!

M’apunto!!

CATEGORIES

La prova es divideix en quatre categories tant masculina com a femenina, depenent dels anys complits l’any que se celebra la Travessia i que són:

Sènior: des de 18 anys a 29 anys d’edat.

Master A: des de 30 anys a 39 anys d’edat.

Master B: des de 40 anys a 49 anys d’edat.

Master C: a partir de 50 anys endavant.

No es permetrà la participació de menors de 18 anys.

PROGRAMA

07:45 – 08:40

Recollida de dorsals.

Podem gaudir d’un cafè o infusió per a activar-nos previ a la competició.

El lloc de recollida està situat davant de l’hotel Bilbaino en la Platja Llevant.

08:45

Reunió prèvia a l’inici per esmentar les normes i el recorregut de la prova. Es realitzarà sobre l’arc de meta.

9:00 – 11:00

Desenvolupament de la prova.

11:15

Lliurament de trofeus.

11:30

Festa post travessia en Heartbreak, amb bona música rock i preus populars per a tots.

ALTRES SERVEIS

 • Tots els participants rebran, en acreditar-se, material informatiu de la travessia i un obsequi
 • La prova comptarà amb cronometratge electrònic
 • Borsa/motxilla per al nadador
 • Cafè i te de benvinguda
 • Servei de guardarropia
 • Activitats paral·leles al llarg del matí
 • Menjar popular al tancament de l’esdeveniment
 • Lliura de trofeus
 • Avituallament tant líquid com a sòlid durant i en finalitzar la travessia
 • Assistència mèdic-sanitària
 

VI TRAVESÍA HEARTBREAK BENIDORM

¡Disfruta de una experiencia sin límites!

INSCRIPCIONS ESGOTADES!!

¡ APÚNTATE YA !

SALVAMENT I SEGURETAT

SALVAMENT I SEGURETAT:

 • Dispositiu de seguretat en l’aigua
 • Kayaks/paddle surf/vaixells a motor per a fer el seguiment dels nadadors en l’aigua
 • Segur de responsabilitat civil
 • Assegurança d’accidents

La travessia compta amb un servei d’ambulància en col·laboració amb l’hospital Levante Benidorm que s’encarregarà dels primers auxilis i algun possible trasllat a l’hospital en cas de necessitat.

Salvament i socorrisme

La travessia te una infraestructura de salvament dins de l’aigua amb l’objectiu de garantir la seguretat i l’atenció dels participants. En tot moment es controlarà i s’assegurarà la integritat física dels nadadors posant tots els mitjans necessaris i amb un estudiat pla d’actuació en cas d’emergències. S’establirà un Comitè Tècnic de Seguretat format per Policia Local de Platges, tècnics del club esportiu Finisher, Ajuntament, Protecció Civil i Capitania Marítima.

Infraestructura dins de l’aigua

 • Embarcacions tipus kayak dirigides per personal experimentat en el domini del kayak i amb qualificació i experiència en socorrisme
 • Embarcacions a motor
 • Embarcacions tipus Zodiac que realitzaran labors de suport i trasllat dels ferits
 • Motos d’aigua per a un ràpid trasllat dels ferits

REGLAMENT

Art-1. La prova nadant tindrà una distància de 2.900 metres, sent l’hora de l’eixida a la 9.00 hores del diumenge, 14 de juliol de 2.024, des de la zona de platja de Llevant de Benidorm coneguda com la Plaça del *Torrejó o antic Ajuntament, que estarà abalisada amb un arc de cronometratge.

La prova discorrerà des d’aquesta eixida per tota la Platja de Llevant en paral·lel a la riba, mitjançant un circuit de boies que els nadadors hauran de superar a la seua dreta, fins a arribar a una boia de color taronja o roja situada aproximadament a l’altura de l’Hotel Les Dunes, on s’haurà de donar la volta per a tornar pel mateix trajecte però en sentit contrari i deixant les boies també a la dreta, fins al denominat “Geiser” de Benidorm, que els nadadors hauran d’envoltar per la seua dreta per a encarar l’Arc de Meta en la riba on entraran en el mateix punt des d’on es va donar l’eixida.

Quinze minuts abans de l’hora d’eixida, l’organització donarà les indicacions precises per a salvaguardar en la mesura del possible totes les mesures de precaució necessàries per a un normal desenvolupament de la prova en el que a la seguretat de la mateixa es refereix.

En Annex al present Reglament s’indica gràficament el recorregut.

Art-2. L’organització es reserva el dret de variar el punt d’arribada o eixida, retardar l’hora d’eixida, canviar la data o la suspensió de la mateixa. Si l’eixida arribara a produir-se, la prova es consideraria com realitzada, encara en el cas de suspendre’s durant la seua celebració.

Art-3. . S’adverteix que els Jutges de la travessia nadant i responsables de la seguretat en el mar, tenen la facultat de desqualificar o retirar a un nadador de l’aigua que no mostre coherència, present símptomes d’hipotèrmia o qualsevol altre risc per a la seua pròpia seguretat, als quals es desvien del circuit marcat més de 50 metres i a qualsevol altra persona l’actuació de la qual, sota el seu criteri, comporte perill tant per al nadador com per al desenvolupament de la prova.

Art-4. Si després d’iniciar-se la travessia i per decisió del Cap de Seguretat es decidira la suspensió de la mateixa, es procedirà a evacuar i/o guiar als nadadors o bé a una boia al fet que esperen a ser rescatats, cap a la riba o cap a alguna de les embarcacions.

Art-5. El preu d’inscripció per a tots els participants és de 30.-euros, des del 1 de maig de 2.024 en què s’obre el termini per a les inscripcions fins al 15 de maig de 2.024, sent de 35.-euros per a les inscripcions que es produeixin des 16 de maig fins al 31 de maig de 2.024 en què es tanca definitivament aquest termini, sense que es puguen efectuar inscripcions el dia de la travessia. El límit d´inscripcions serà de 400 nedadors.

Art-6. L’ús de la boia de seguretat serà obligatori i anirà a compte del participant, sense boia no es permetrà la participació en la prova. Cada participant haurà de portar la seva boia. La no-disposició de boia durant el recorregut i en l’arribada a meta suposarà motiu de desqualificació.

Art-7. Està totalment prohibit i serà motiu de desqualificació:

 • No portar la boia de seguretat.
 • No complir les indicacions/exigències de lorganització.
 • Nedar sense la corresponent gorra facilitada per l’organització.
 • La utilització del mp3 aquàtic.
 • La identificació incorrecta d’acord amb aquestes normes.
 • Inicieu la sortida abans del senyal del jutge de sortida.
 • Ajudar-se de qualsevol tipus d’embarcació o mitjà auxiliar per millorar la prestació a l’aigua (aletes, manyoples, vestits de neoprè, tubs de respiració, etc.)
 • Reduir, escurçar o aturar la distància en nedar.
 • Alterar la marxa d’altres nedadors, vulnerant les elementals normes del respecte i del Fair Play.
 • Accedir a la meta per qualsevol altre lloc diferent del darribada.
 • Ús indegut del xiulet d’emergència fora dels casos d’urgència.
 • Qualsevol altra circumstància no prevista en aquest reglament però que, segons el parer de l’organització, sigui motiu de desqualificació.
 • Utilitzar Neoprè, tant en peça completa com mico de neoprè o banyador de neoprè.
 • L’ús de banyadors que no estiguin homologats segons la norma FINA aprovada pel Bureau, el 16 de gener de 2010. El banyador per a aigües obertes, tant per a homes com per a dones, no cobrirà el coll, ni s’estendrà més enllà de les espatlles , ni per sota del turmell. L’ús de vestits de neoprè, tub, aletes, pales o altres articles que facilitin el nadó no serà permès.
 • Qualsevol altra circumstància no prevista en aquest reglament però que, segons el parer de l’organització, sigui motiu de desqualificació.

Art-8. Solament podran intervenir en la prova les embarcacions autoritzades pel comitè organitzador que bàsicament seran taules, kayaks, motos aquàtiques, embarcacions pneumàtiques i vaixells d’esbarjo. Queda prohibida la circulació de qualsevol embarcació aliena a l’organització a una distància inferior als 100 metres (a esquerra o dreta) de la línia de boies que marquen el recorregut del circuit nadant.

Art-9. Tots els nadadors han de passar pel control de meta perquè el xip de localització ens permeta controlar els que han finalitzat, excepte els evacuats, que el seu xip serà portat directament a Meta per l’organització. Per açò no cal llevar-se el xip perquè aquest representa una identificació personal que forma part del sistema de seguretat i de localització i recompte de nadadors.

Art-10. Cada nadador haurà de portar el capell entregat per l’organització amb el color correspondent d’aquesta travessia nadant.

Art-11. Categories: La prova es divideix en en quatre categories tant masculina com a femenina, depenent dels anys complits l’any que se celebra la Travessia  i que són: Sènior: des de 18 anys a 29 anys d’edat. Máster A: des de 30 anys a 39 anys d’edat. Máster B: des de 40 anys a 49 anys d’edat. Máster C: a partir de 50 anys d’ara endavant.

No es permetrà la participació de menors de 18 anys, llevat que l’Organització pel currículum i palmarés esportiu que ostenten determitats nadadors accepte la seua participació amb autorització d’un dels pares.

SEs proclamaran tres guanyadors per a cada categoria, primer, segon i tercer, tant en categoria masculina com a femenina, pujant al podi i rebent trofeu segons la seua classificació.

Els nadadors que a més d’en la seua categoria, hagen quedat primer, segon o tercer absoluts masculins i femenins, no rebran premi en la seua categoria que correrà un lloc i li serà entregat al nadador immediatament posterior a la seua posició en la categoria.

Així mateix, es proclamaran els tres primers guanyadors absoluts tant masculins i femenins sense categoria determinada, que pujaran al podi i rebran trofeus.

Tots els participants rebran la borsa del nadador abans de l’inici de la prova, que contindrà entre altres regals a determinar per l’organització, el xip de control del cronometratge i el capell de color reglamentari i obligatori.

Els regals que es donen als guanyadors de les categories o absoluts, seran determinats per l’organització i anunciats en la pàgina web de la travessia: www.travesiabenidorm.com.

Art-12. Els participants que no culminen la meitat del recorregut abans d’una hora, serà desqualificats i pujats a una barca per a acabar la prova. El temps de tall per a acabar la prova completa serà de dues hores. En el cas que un participant no complete el recorregut en el temps establit serà atés per l’organització, per al seu acompanyament a la zona de meta o a la “zona de meta”.

Art-13. En aquesta V edició de la Travessia HEARBREAK Platja de Llevant-Benidorm es prendran imatges i fotografies i es realitzarà un video de l’esdeveniment amb diversos moments del mateix. El material audiovisual resultant s’emprarà únicament per a la difusió de les activitats del Club Finisher, sense cessió a tercers i sense ànim de lucre. Aquest material es destinarà a il·lustrar un esdeveniment públic i les imatges dels assistents seran de caràcter merament accessori, complint el contemplat en article 8.2 de la L’1/1982.

Si vols expressament no aparèixer en el material audiovisual, hauràs notificar-ho a la següent adreça assignada pel club, C.D. FINISHER, si encarregat de tractament, Fabián Villena Pastor, amb domicili en Carrer Tomás Ortuño nº.6-Portal II-5è de Benidorm (03501) per procedir a l’eliminació de les teves imatges a l’arxiu.

Art-14. El CD Finisher pot, a la seua sencera discreció, retardar, modificar o cancel·lar l’Esdeveniment si considera que les condicions són perilloses el dia de la Travessia. En cas que l’Esdeveniment siga retardat, modificat o cancel·lat per causes de força major, el Productor de l’Esdeveniment no retornarà la quantia de la taxa d’inscripció ni cap altra despesa incorreguda en relació a l’Esdeveniment.

Art-15. El fet de la inscripció en la prova suposa l’acceptació expressa del següent ACORD D’INSCRIPCIÓ, en el qual es declara conèixer els riscos de la present prova esportiva en aigües obertes i s’exonera a l’organització i altres agents intervinents de qualsevol responsabilitat que, per aquells successos no relacionats amb una falta de diligència en l’organització, siguen perjudicials per al participant.

 

ACORD D’INSCRIPCIÓ I D’ASUNCIÓN DE RISCOS.

1. PER LA PRESENT, RECONEC I ASSUMISC TOTS ELS RISCOS DERIVATS DE LA PARTICIPACIÓ EN AQUEST ESDEVENIMENT. Reconec i accepte que és la meua responsabilitat determinar si estic suficientment sa i en forma per a participar en aquest esdeveniment de manera segura, i done fe i certifique que estic o estaré suficientment en forma i preparat físicament per a participar en aquest esdeveniment, del que opte a formar part.

2. L’organització adverteix que la prova és al mig aquàtic i existeixen els riscos inherents que la natació en aigües obertes comporta, per la qual cosa ha de ser practicada per persones amb una demostrada preparació i un correcte estat de salut, recomanant abstindre’s a aquells nadadors que no estiguen en condicions òptimes per a la seua realització.

3. Entenc i reconec els perills associats al consum d’alcohol i drogues abans, durant o després de l’esdeveniment i reconec que el consum d’alcohol i drogues pot perjudicar la meua capacitat motora i de judici. Assumisc la responsabilitat per qualsevol lesió, pèrdua o dany associats amb el consum d’alcohol o drogues.

4. PER LA PRESENT ALLIBERE i EXONERE al Promotor de la travessia, “FINISHER, CD”, als patrocinadors, organitzadors i productors de l’esdeveniment de qualsevol reclamació, responsabilitat de qualsevol tipus, demanda per danys, lesions (incloent danys directes, indirectes, imprevists, quantificables i/o derivats) o perjudicis de qualsevol naturalesa, que no tinga la seua causa en una falta de diligència greu imputable a l’organització del mateix.